17 лютого 2023 10:50

Віце-президент комітету суддів шантажував "Барселону" через припинення плати за послуги. Він погрожував розповісти про дії клубу

Консультант "Барселони" по суддівству шантажував клуб після припинення виплат.


Раніше повідомлялося, що клуб у період з 2016 по 2018 рік виплатив віце-президенту іспанського суддівського комітету Хосе Марії Енрікесу Негрейрі 1,4 млн. євро. У клубі уточнили, що чиновнику Королівської іспанської футбольної федерації платили за звіти про молодих гравців та суддівство.


Потім стало відомо, що "Барса" заплатила Негрейрі 4,7 млн євро з 2003 року. Платежі від клубу становили 95% обороту його компанії з 2016-го до 2018-го. Пізніше з'ясувалося, що Негрейра надавав "Барсі" звіти про арбітрів перед матчами.


За інформацією El Mundo, Негрейра загрожував «блаугране» розкриттям інформації про її дії після того, як у 2018 році клуб перестав платити його компанії.


Віце-президент іспанського суддівського комітету направив тодішньому президентові "Барси" Жозепу Бартомеу бюрофакс, де заявив, що "без вагань розповість про порушення клубу, про які він знає з перших рук".


Негрейра писав, що почувається ображеним, і зазначав: "Не думаю, що ще один скандал піде на користь клубу".


У тому ж листі Негрейра пропонував Бартомеу все ж таки продовжити співпрацю, посилаючись на довгі стосунки з клубом за інших президентів.